Svet Dobrih Igračaka

Šta su dobre igračke?

- Igračke od prirodnih materijala poput vunice, gline, drveta, pirinča, pamuka, kestena...pustite mašti na volju. Sve što nije toksično, što je biorazgradivo i bezbedno po vašu decu, bilo da su novorođenčad ili već predškolci.

- Dobre igračke mogu biti i ručno pravljene – lutke, odeća za lutke, nameštaj, životinje, kocke, loptice, mali alati od drveta, za slaganje (ili rušenje, što deca najčešće vole), vučenje, guranje...šta god vam sine od ideja.

- Ne zavaravajte se da ste samo vi vaspitač i učitelj svog mališana: igračke upućuju vašu decu na interakciju i saradnju sa okolinom, upoznaju ih sa svetom oko njih, uče ih deljenju, snalaženju, rešavanju konflikata, podstiču razvoj čula i fine motorike, fizičku i psihičku spremnost i sposobnost, omogućavaju deci izražavanje osećanja i iskustava, utiču na pamćenje…dobre igračke su posrednik između vaše dece i sveta u kojem odrastaju.

- Dobra igračka je prijatelj deteta koji se voli, koji pruža sigurnost i podršku, od kolevke do starijeg uzrasta, i služi kao sklonište od neprijatnih stvari. Drug u igri, koji zabavlja, razveseljava, poziva na aktivnost, maštanje i putovanje, al i pruža roditeljima pravovremeni uvid u karakter sopstvenog deteta.

KAKO FUNKCIONIŠU DOBRE IGRAČKE?

Ekološki prihvatljive, biorazgradive igračke od drveta i drugih prirodnih materijala pružaju bogato senzorsko iskustvo i fantastično okruženje za igru i učenje za novorođenče u razvoju.

Osim toga, čuvaju vašu novorođenčad od mogućeg izlaganja toksinima iz plastike sumnjivog porekla i drugih veštačkih i mogućih potencijalnih toksičnih materijala. Sa eko-friendly igračkama vi ste mirni jer je vaše dete bezbedno, bilo da igračku drži u ruci ili trpa u usta (verovatniji scenario). Prosto je i lako jer je prirodno.

Primera radi, viseće igračke koje su izrađene od prirodnih materijala, eco-friendly, bez upotrebe lakova i lepkova (sačinjene od vune, drveta, drvenih perlica, heklanih loptica punjenih pirinčem, različitih zvončića, fotografija), osim dekorativne uloge, mogu pomoći iu stvaranjem lepšeg i kvalitetnijeg, mirnijeg okruženja za vas i vašu bebu, jer, slično zvonima koje pokreće vetar, prenose lepe zvukove i tonove u kutak u kome živi vaša beba, budući čovek. Vaš prostor će biti veseo i miran, a vašoj novoj porodici će smanjiti stres, probuditi kreativnost i koncentraciju.

Saveti i trikovi: Napravite sopstvenu viseću igračku za krevetac sa fotografijama vas i vaše porodice da biste dodali lični pečat, i pretvorite običnu dekoraciju u zabavu. Usput će vam beba uvek pred sobom imati likove koje prepoznaje, i tako će i učiti. Kada malo odraste, fotografije porodice mogu da zamene slike životinja, predela, svega što vam padne napamet.

- Dakle, dobra igračka je prilagođena potrebama i uzrastu deteta, prijatna na dodir, za oko, lepih boja, oblika, i pre svega bezbedna za igranje.

Igračka od prirodnih i netoksičnih materijala, bez oštrih ivica, opasnih nesvarljivih komadića, jednostavna za održavanje.

I, pre svega, namenjena i deci i vama, roditeljima, kako bi razvoj vaše dece bio bezbedan od mekih lutkica za novorođenčad ili visećih igračaka za krevetac, do peroda kada zajednički možete učestvovati u igri.

Mi, Dobre igračke, pokušaćemo da vam predstavimo igračke bezbedne i zabavne za vaše mališane, pre svega domaće proizvodnje, od prirodnih i bezbednih materijala, i nećemo favorizovati velike firme i zanemariti mala udruženja i proizvođače.

Za nas su veliki svi oni koji žele da pomognu da našu decu naučimo kako igranju i odnosu prema drugim ljudima, tako i pravilnom odnosu prema sopstvenoj okolini i njenom očuvanju. Makar im toliko dugujemo.

Ukoliko ste zainteresovani za bilo kakav vid saradnje, bez obzira na to koliko ste “mali” ili veliki, bilo da želite da ponudite svoje proizvode ili da nabavite bezbedne i lepe igračke za vaše mališane, javite nam se, uvek smo tu za vas.

S ljubavlju,

Dobre igračke